Recensies

Na jaren hard werken, liep mijn bedrijf goed. Ik had alles zo geregeld dat het mij minder tijd en energie kostte. Heel fijn! Toch vond ik het lastig om fysiek te ontspannen en te genieten van mijn vrije tijd.

Dit is de reden dat ik de hulp van Hans heb ingeroepen.

Wat mij aanspreekt in zijn aanpak is dat bij hem leert hoe je de kracht van jouw lichaam kunt gebruiken en versterken, zonder dat je jezelf hoeft te forceren.

Ik heb van Hans geleerd te bewegen vanuit een gevoel van comfort. Dit is echt heel prettig. Ik pas de oefeningen die ik geleerd heb dagelijks toe en ik merk dat ik meer ontspan en mijn lichaam elke dag sterker wordt.
Ik kan een traject bij Hans iedereen aanraden. Voor mij heeft het rust en plezier gebracht in mijn werk en dagelijkse leven.

Marloes Bouwmeester van De Succesvolle Introvert

Ik kwam bij Hans omdat ik van de ene dag op de andere een acute nekhernia kreeg. Ik had in de maand daarvoor al wel last van mijn schouderblad en nek en nam daar pcm en ibruprofen voor in. Maar dat hielp eigenlijk niets. Ook bij de fysiotherapie die ik kreeg had ik niet voldoende baat. Toen ben ik naar Hans gegaan.

Mijn fysio was een voorstander van sotai, maar nu met mijn nek leek het hem niet verstandig. Maar ik had alle vertrouwen in Hans, ik wist dat hij niet zomaar wat zou doen. En dat ik altijd nee mocht zeggen. Toch vond ik het best spannend. Ik had nog pijn in mijn linkerarm en mocht en kon mijn nek nog niet naar links draaien en omhoog kijken met mijn hoofd. Ik vroeg me wel af of Hans er wel wat mee kon.

 

Anja Meijer
Doktersassistente in Raalte

Een aantal jaren geleden onderging ik een knetterende burnout en kon amper nog functioneren. Op aanraden van een goede vriendin kwam ik bij Hans terecht. In eerste instantie dacht ik: ‘wat een softie, dat gaat ’m nie worden’. Maar na een aantal sessies wist hij steeds de zere plek te raken en verdraaid snel. Daar stond ik van te kijken want ik had al menig energeet versleten. Vooral de sotai-oefeningen hielpen me destijds door die zware periode heen.

Na een aantal jaren kwam ik weer bij Hans terecht. Ik was er inmiddels achter gekomen dat ik een erg gevoelige man ben (HSP). En ik werd moe van de ‘goede raad’ die ik steeds kreeg: gewoon een stolp om je heen zetten en de prikkels blokken… Menig therapeut kwam met deze ‘eyeopener’, maar daar had ik weinig aan.

 

Alfred Kamstra
Zelfstandig ondernemer met personeel

Ik kwam bij Hans naar aanleiding van mijn rugklachten, die ik had gekregen na een flinke val. Ik had al van alles uitgeprobeerd en was vooral op zoek naar manieren om zelf mijn pijn aan te pakken. En dat is bij Hans heel goed gelukt!

Ik heb de neiging om te zoeken naar waar het pijn doet en dan heel hard te werken om het op te lossen. Hans had een heel andere benadering. Hij leerde mij een simpele methodiek om op een zachte en aandachtsvolle manier voor mezelf te zorgen. Er veranderde daardoor zoveel in mijn lijf! Er ontstond ontspanning en ruimte, de pijn verzachtte en ik had tegelijkertijd het gevoel dat ik dichter bij mezelf kwam.

In die tijd ging ik vaak thuis op de bank liggen en probeerde dan volgens de methode die Hans mij had geleerd heel bewust mijn rug te ontspannen. En nadat ik hem had ontspannen, nog verder te ontspannen. Het was een klein wondertje wat ik ervaarde aan ontspanning. Het voelde heerlijk, het was een soort feestje. Het werkte zo goed, dat m’n rugpijn steeds minder werd. En ik kon het helemaal zelf doen!

 

Marja Vijn van  de Lichtweverij

In 2009 kwam ik voor het eerst bij Hans. Ik had toen al 20 jaar last van hoofd- en nekpijn. Bepaalde bewegingen, zoals mijn hoofd omhoog tillen, dat kon ik niet meer en ik had de diagnose verregaande artrose in een aantal nekwervels.

Ik had allerlei behandelingen geprobeerd en stond voor de keuze om een nekoperatie te ondergaan, waarbij een aantal nekwervels gefixeerd zou moeten worden.

Hans vertelde mij dat hij mijn klachten kon verminderen. Tot mijn grote verbazing begon hij met mijn enkels. Ik begreep niet hoe dat zou kunnen helpen. Maar het werkte! Na anderhalf jaar was ik tachtig procent klachtenvrij.

 

Marieke de Bruijn van de Opleiding Verlies en Trauma Integratie

Ik kwam bij Hans omdat ik al jaren merkte dat ik mezelf in mijn werk als zelfstandig ondernemer voortdurend onder druk zet om van alles te moeten. Langzamerhand was ik het plezier in het ondernemen eigenlijk kwijtgeraakt.

Vrij onbevangen ben ik in het traject ‘Ondernemen met comfort’ gestapt. Ik voelde enige weerstand om te gaan onderzoeken waarom ik allerlei dingen van mezelf moest doen of juist niet mocht doen, omdat de grondslag daarvoor in heel vroege ervaringen ligt. Hans leidde me er echter met milde hand doorheen en wist daarbij de grens precies ver genoeg op te rekken om het waardevol te laten zijn. Een beetje oncomfortabel dus om uiteindelijk meer comfort te gaan ervaren. Uiteindelijk heeft het traject me meer vrijheid en plezier gegeven in mijn werkzaamheden.

 

Eric Boekel van Eric Boekel Tekst & Communicatie

Ik sliep al langer dan een jaar slecht en raakte steeds meer uitgeput. Ik voelde me vaak heel druk van binnen en moest veel van mezelf. Ik zat in een drukke periode in mijn leven en ik ging ondanks mijn klachten maar door. Zonder dat ik nog echt bij mijn gevoel kon komen van wat ik wel en niet kon en wilde. Totdat mijn lichaam zo verstijfde, dat ik bijna niet meer kon lopen. Dat was het moment om mij ziek te melden en daadwerkelijk hulp te zoeken.

Ik was al eens bij Hans geweest en aan de behandeling had ik heel veel gehad, zowel fysiek als op het psychische vlak. En ik herinnerde mij het respect waarmee Hans zijn cliënten bejegent. Zo kwam ik bij hem terecht.

 

Jannie Menkveld, wijkziekenverzorgende bij Buurtzorg