Cliënt Ervaringen

De neuroloog vertelde me dat ik een nekhernia had. Twee weken een nekkraag dragen, en dan moest het vanzelf overgaan.

Omdat mijn rug mijn zwakke plek is, en ik breder wilde kijken dan even ‘een pleister op de wonde’ plakken, ging ik op zoek naar een specialist met een holistische inslag. Naar iemand met wie je in gesprek gaat, die een persoonsgerichte benadering biedt. Die weet waarover hij het heeft. Die persoon was Hans.

 

Lilyan
Verzorgende in een verpleeghuis

Ik kwam bij Hans omdat ik veel last had van vermoeidheid en ik me uit balans voelde. Ook ervaarde ik mijn gevoeligheid als een grote uitdaging, omdat ik veel last had van de energieën van anderen.
Van tevoren vond vroeg ik me af of ik me genoeg op mijn gemak zou voelen, en of ik de ruimte zou voelen om me open op te stellen. Door de open en rustige houding van Hans waren deze twijfels echter snel weg. Alles mag er zijn, en ‘gek’ of ‘raar’ zijn bestaat niet. Tijdens de gesprekken is er aandacht voor wat er op dat moment toe doet….

 

Rosan Harmens
Master Universiteit Twente

Een aantal jaren geleden onderging ik een knetterende burnout en kon amper nog functioneren. Op aanraden van een goede vriendin kwam ik bij Hans terecht. In eerste instantie dacht ik: ‘wat een softie, dat gaat ’m nie worden’. Maar na een aantal sessies wist hij steeds de zere plek te raken en verdraaid snel. Daar stond ik van te kijken want ik had al menig energeet versleten. Vooral de sotai-oefeningen hielpen me destijds door die zware periode heen.

Na een aantal jaren kwam ik weer bij Hans terecht. Ik was er inmiddels achter gekomen dat ik een erg gevoelige man ben (HSP)….

 

Alfred Kamstra
Zelfstandig ondernemer met personeel

Ik kwam bij Hans omdat ik van de ene dag op de andere een acute nekhernia kreeg. Ik had in de maand daarvoor al wel last van mijn schouderblad en nek en nam daar pcm en ibruprofen voor in. Maar dat hielp eigenlijk niets. Ook bij de fysiotherapie die ik kreeg had ik niet voldoende baat. Toen ben ik naar Hans gegaan.

Mijn fysio was een voorstander van sotai, maar nu met mijn nek leek het hem niet verstandig. Maar ik had alle vertrouwen in Hans, ik wist dat hij niet zomaar wat zou doen. En dat ik altijd nee mocht zeggen. Toch vond ik het best spannend….

 

Anja Meijer
Doktersassistente in Raalte

Na jaren hard werken, liep mijn bedrijf goed. Ik had alles zo geregeld dat het mij minder tijd en energie kostte. Heel fijn! Toch vond ik het lastig om fysiek te ontspannen en te genieten van mijn vrije tijd.

Dit is de reden dat ik de hulp van Hans heb ingeroepen.

Wat mij aanspreekt in zijn aanpak is dat bij hem leert hoe je de kracht van jouw lichaam kunt gebruiken en versterken, zonder dat je jezelf hoeft te forceren….

 

Marloes Bouwmeester van De Succesvolle Introvert

In 2009 kwam ik voor het eerst bij Hans. Ik had toen al 20 jaar last van hoofd- en nekpijn. Bepaalde bewegingen, zoals mijn hoofd omhoog tillen, dat kon ik niet meer en ik had de diagnose verregaande artrose in een aantal nekwervels.

Ik had allerlei behandelingen geprobeerd en stond voor de keuze om een nekoperatie te ondergaan, waarbij een aantal nekwervels gefixeerd zou moeten worden.

Hans vertelde mij dat hij mijn klachten kon verminderen. Tot mijn grote verbazing begon hij met mijn enkels….

 

Marieke de Bruijn van de Opleiding Verlies en Trauma Integratie

Ik sliep al langer dan een jaar slecht en raakte steeds meer uitgeput. Ik voelde me vaak heel druk van binnen en moest veel van mezelf. Ik zat in een drukke periode in mijn leven en ik ging ondanks mijn klachten maar door. Zonder dat ik nog echt bij mijn gevoel kon komen van wat ik wel en niet kon en wilde. Totdat mijn lichaam zo verstijfde, dat ik bijna niet meer kon lopen. Dat was het moment om mij ziek te melden en daadwerkelijk hulp te zoeken.

Ik was al eens bij Hans geweest en aan de behandeling had ik heel veel gehad, zowel fysiek als op het psychische vlak. En ik herinnerde mij het respect waarmee Hans zijn cliënten bejegent. Zo kwam ik bij hem terecht….

 

Jannie Menkveld
Wijkziekenverzorgende bij Buurtzorg