Praktische meditatie bij de Lichtberg in Deventer

 

Cursus van 10 lessen

op woensdagen van 9.15 – 10.15 uur

Start: woensdag 14 maart 2018, einddatum is 23 mei

Investering: € 100,- (bij later instappen evenredig minder)

De proeflessen meditatie bij De Lichtberg in Deventer zijn op woensdag 7 en 14  maart
9.15 – 10.15 uur   gratis na opgave

Meditatie is niet zo eenvoudig:
Ik kan me zo moeilijk concentreren….
Ik vind geen makkelijke houding….
Het lukt me niet de tijd te vinden…
Hoe krijg ik mijn hoofd rustig???

Kies voor een korte cursus praktische meditatie

Veel mensen hebben lichamelijke of mentale klachten. Ze ervaren veel druk in het dagelijks leven en wensen rust in lichaam en geest. De Lichtberg in Deventer biedt jou nu op woensdagochtenden een kortdurende cursus praktische meditatie om hiermee om te gaan.

Onder deskundige begeleiding leer je op een praktische manier mediteren, zodat je dat kunt inbouwen in je dag. Je voelt je dan weer helder in je hoofd, ervaart alles vanuit een prettige basisrust en zal merken dat er minder ziektes en andere gezondheidsklachten zullen optreden. Met een kleine overzichtelijke groep cursisten op de aangename locatie van De Lichtberg oefenen we verschillende meditaties, zodat je ontdekt wat goed bij jou past.

 

De voorwaarden om te kunnen mediteren

Bij deze cursus praktische meditatie zullen we ook werken aan de voorwaarden om te kunnen mediteren:
– hoe kun je een leeg hoofd krijgen en je lichaam laten uitrazen
– hoe kun je prettig zitten of staan zodat je geen pijn opwekt
– hoe werkt dat nu in jezelf, ik geef uitleg over hoe dat binnenin je werkt

 

Dit zijn de vier houdingen waarin je kunt mediteren

Hoe dan ook, we vinden een fijne houding voor jou, zodat je goed kunt zitten of staan…

 

De 4 voordelen van de cursus praktische meditatie

Hieronder tref je de voordelen van mediteren die je zal ervaren bij de cursus praktische meditatie bij De Lichtberg in Deventer:

  1. Beter omgaan met je eigen onrust, want je wordt stressbestendiger
  2. Inzicht krijgen in jezelf. Niet in de vraag ‘waarom…’ of ‘wie…’, maar in de vraag ‘hoe….’ Daarbij kan het goed werken op de concentratieboog en je creativiteit.
  3. Door een cursus mediteren kunnen je lichamelijke en psychische klachten verminderen. Je krijgt immers een sterker immuunsysteem, een betere emotionele balans, een lagere bloeddruk en kan beter slapen.
  4. Mediteren draagt bij aan creativiteit, levenslust, stabiliteit, concentratie, focus, gewichtsverlies, je geluksgevoel en compassie voor jezelf en anderen. Het werkt verzachtend of helend op depressie, hoofdpijnen, migraine en tal van andere veel voorkomende kwalen.

Cursusleider Hans Jeunhomme heeft een basis als psycholoog en biedt daarnaast al dertig jaar ondersteuning in stressreductie met technieken als meditatie, yoga, sotai en shiatsu.

Met deze nieuwe korte cursus in Deventer voor mediteren geeft je je lichamelijke en mentale gezondheid een boost en kun je lekker ontspannen leven. Probeer het uit bij de proefles op woensdag 7 maart en meld je daarvoor op tijd aan via deze website!